HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Látvány-statisztika

2007.11.27. 18:17 Parapitty

Chris Jordan fotós idei Running the Numbers sorozata frappáns, elgondolkodtató (már-már sokkoló) módon ábrázolja korunk fogyasztási szokásait, pedig nincs benne vér, erőszak, olcsó szenzáció, csak puszta tények, sajátos megjelenítésben.
Mozaik felépítésű képeinek nemcsak a témája hordoz üzenetet számunkra egy tárggyal kapcsolatban, hanem elemi alkotórészei is e tárgyakból állnak. Hab a tortán, hogy a képen megjelenő mennyiség pedig megegyezik adott idő alatt Amerikában gyártott vagy elhasznált mennyiséggel.

Ez így roppant kimérten hangzik, de a képekre pillantva egyből kristálytisztán érthető lesz és a hatás is azonnali.
Személyes kedvencem a 2004-ben USÁban eladott terepjárók kerekeire jutó összes szelepsapka (3.6 millió db) egy képen, ami brutális. Valami furcsa ambivalenciát okoz ezeket a képeket nézni, mert kidolgozásuk, minőségük és ötletességük alapján izgatják a gyönyörközpontot, de egyből beüt a mögöttes tartalom sokkja. Pedig még csak monitoron láttam őket, az igazi csúcshatás az élő kiállítás lehet, amiről az oldal vége felé találunk ízelítőt.
Korábbi fotóin is látszik, hogy Christ mélyen érintik a fogyasztás és a környezetvédelem összefüggései. A hulladékfeldolgozós képek adhatták az ötletet e legfrissebb sorozathoz.
Időnként újabb képek kerülnek fel a site-jára, ezért érdemes pár havonta benézni.

Szólj hozzá!

Címkék: tech fotó társadalom

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr66244598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása