HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Szekuláris security

2007.08.31. 15:33 Parapitty

A Telegraph cikke adja hírül, hogy a most indított vatikáni repülőjáratra, amivel Lourdes-be utazhatnak a hívek, sem lehet felvinni 100ml-nél több folyadékot. Még akkor sem, ha recept nélkül kapható, gyógyhatásúnak mondott vízről van szó és történetesen igen ízléses, fröccsöntött máriás flakonban (képünkön) tartják. Ezen ugyan néhány zarándok kiakadt, de a római reptér biztonsági személyzete dolgát végezve nem tehetett kivételt. Ahogy a cikk írja, volt aki inkább gyorsan felhörpintette helyben az egész flakon vizet, mit sem törődve a mellékhatásokkal.

A magyar Wikipédián Lourdes a Szent Bernadett szócikkben szerepel. Innen megtudhatjuk, hogy még a tudomány sem talál magyarázatot (sic) arra, hogy az ott fakasztott víz egyesekre jótékony hatással volt. Bizonyára nagy mintán, kettős vak teszt módszerrel vizsgálták a kérdést és kizárható volt, hogy a meggyógyuló betegeken valami más külső hatás segített.

Akik épp ezzel a repülőjárattal tervezték megvalósítani a víz magánimportját, azok se csüggedjenek. Ezen a weblapon potom $134-ért (alig 25,000 Ft) rendelhetik literjét a vízből szállítási díj nélkül, így elkerülhetik a reptéri ellenőrzések meglepetéseit. Abban kell nagyon reménykedni, hogy a Magyar Posta szarkái le ne csapjanak a zsákmányra, mert emiatt ugyan szinte biztosan pokolra jutnak, mi viszont végeredményben nem jutunk hozzá az értékes vízhez.

Szólj hozzá!

Címkék: biztonság röhej vallás reptér áltudomány

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr41153963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása