HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Kikérik maguknak

2008.03.25. 14:44 Parapitty

Az AB friss állásfoglalása:
Sérti az alkotmányos szervek demokratikus együttműködését, ha az Alkotmánybíróság felkészültségét, pártoktól való függetlenségét más, közhatalmat gyakorló szervek kétségbe vonják.

Még szerencse, hogy megjelölték, hogy kritikát csak közhatalmat gyakorló szervektől nem fogadnak el, mert még azt hinném véletlenül, hogy úgy általában nem szeretik, ha bírálják a döntéseiket. Az jut eszembe, amikor pár éve maga a LB elnöke (Lomnici Zoltán) kérte ki magának, hogy bírák egyes döntéseit a sajtó merészelte a saját hasábjain bírálni és nem pedig a szaklapokban "közzétenni".

Akiket pártok választanak (alkotmánybírók) és engednek népszavazást tartani az ingyensörről, készüljenek fel ilyesmire. Gyurcsány egyébként még igen visszafogottan nyilatkozott, kereste a megfelelő szavakat, semmi lárifárizás, ez kiderül pl. a HVG vonatkozó cikkéből.

Ironikus, amikor maguk a jogállam rendíthetetlen őrzői méláznak el azon, hogy nem helyes valamilyen alapjog alkalmazása.

2 komment

Címkék: politika jog bíróság népszavazás alkotmány

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr82396006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ban 2008.03.27. 00:50:39

Eléggé semmitmondó és haszontalan egy blog ez.

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2008.03.27. 11:01:26

Szerencsére még így is van, aki olvassa és kommentel is! :)
süti beállítások módosítása