HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Morvai Krisztina nyílt levele Demszky Gábornak

2007.08.22. 13:32 Parapitty

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy megrökönyödéssel olvastam Morvai Krisztina nyílt levelét (ahogy ő rökönyödött meg Demszky aláírásgyűjtésén). A politikai holdudvar kimeríthetetlen tárháza az ilyen önjelölt bohócoknak, akik pár év alatt teljesen el is hülyülnek a nagy aktivitásban. De utánpótlásból egyelőre nincs hiány, így még sokáig lehet röhögni és élvezni az ingyencirkuszt.

A teljesség igénye nélkül csak pár részletét szedném szét. Pl. nem foglalkozom azzal, hogy Demszkynek mekkora szerepe és felelőssége volt az októberi rendőri túlkapásokban, vagy hogy az szdsz mennyire szemkilövető törpepárt, vagy hogy mire készül a Magyar Gárda. Meg azzal sem, hogy kinek a kurva anyját. Inkább csak azokkal a felvillantott elemekkel foglalkoznék, ami alapján megint kirajzolódik előttem egy teljesen naiv, minden realitást nélkülőző, gyakorlatilag vallási hiedelmeken alapuló világnézet.
Aszongya:

Ha önök azt mondják, több-biztosítós modell, mi azt mondjuk: azonnal felbontjuk meglévő biztosítási szerződéseinket az ebbe belépő biztosító társaságokkal, s új szerződéseket nem kötünk velük!

Valószínűleg legalább egy biztosítóval azért célszerű (ha nem kötelező!) lesz belépni minden nemtetszésük ellenére, ha egészségügyi ellátást szeretnének. Mint ahogy ha valaki autót szeretne vezetni közterületen, ahhoz bizony el kell fogadni a közlekedésben már megszokott több-biztosítós modellt és választani kell közülük. Furcsa, hogy ez a még részleteiben nem ismert modell a jobboldal célkeresztjébe került, mert mégiscsak egy kádári örökségről van szó. Ja, de azt elfelejtettem, hogy ezt a baloldal akarja bevezetni, akkor értem az ellenállást. (Nincs kétségem afelől, hogy ha a jobboldal kezdeményezné, akkor a baloldal kardoskodna erősen eme örökség mellett.)

Ha önök azt mondják, éljen a globalizált nagytőke és kedvezőbb adózást, támogatásokat tesznek lehetővé a külföldieknek, multiknak, mint a magyar vállalkozóknak – mi azt mondjuk: bojkottáljuk a külföldi áruházakat, és magyaroktól vásárolunk, magyar árut!

A külföldi adókedvezményeket valóban ideje lenne lassan leépíteni, elmúltak a mézeshetek. Csak sajnos be kell látni, hogy még mindig kilóg a seggünk a gatyánkból és a külföld pénze nélkül nem sokra mennénk. Van mit adnunk a külföldnek, azért jönnek ide és mi is kapunk tőlük valamit. Ez már csak így működik. Mint ahogy az is, hogy az átlag magyar fogyasztó bizony szereti hétvégénként a külfüldi tulajdonú hipermarketek sorai közt tolni a talicskáját. A látszat ellenére szabad a választás. Én támogatom, hogy vásároljunk magyar árut magyar kereskedőktől. Ha nyitva tartanak, amikor az ember elvárja, van választék, megfizethető az ár, elfogadható a minőség. Nem lehet, hogy azért van ennyi külföldi hipermarket, külföldi áru, mert valamelyik szempontból ők jobban csinálják? Hőzöngés helyett inkább gondolkodni kéne, hátha van még min javítani.

Ha önök azt mondják, privatizálják az aranytojást tojó tyúkot, a Szerencsejáték Rt-t, mi azt mondjuk: egyetlen lottószelvényt sem veszünk!

:)) Már rég meg kellett volna győzniük az összes igaz magyar embert, hogy hülyeség lottószelvényt venni. Ehelyett a hülyeparaszt odaadja a Szerencsejáték Rt-nek, ami megint csak a Gyurcsányt gazdagítja, nem? Remélem sikerrel jár ez az akció, de javaslom, akkor is tartsák meg, ha esetleg mégsem adják el azt a tyúkot. Ha valami a nép kirablása a mindenkori kormány (és közvetve a nép hülyesége) által, akkor az az állami szerencsejáték. Miért nem tiltakoznak már magának az intézménynek a fenntartása ellen? Hát mert mindenkinek joga van arra elbaszni a pénzét, amire akarja, csak ezt a hasznot egyelőre jórészt maga az állam fölözi le.

S ha nem sikerül elvenni a pénzéhes harácsolók kedvét attól, hogy megszerezzék azt, ami a miénk, el fogjuk érni, hogy az önök által ellopott nemzeti vagyon visszakerüljön az orgazdáktól a magyar állam tulajdonába.

Ez ellen a végiggondolt, racionális érvelés ellen nem is tudnék mit felmutatni. Tartok tőle, hogy a pénzéhes harácsolók kedvét nehéz elvenni attól, hogy megszerezzék azt, ami a mienk, ezért hívják őket pénzéhes harácsolóknak. Az ellopott nemzeti vagyon visszaszerzése jó ötlet, mások is igérték már, de még próbálkozásig se jutottak. Félő, hogy nehéz ügy.

Hamarosan felébredünk, és úgy fogunk itt élni, mintha ez valóban a saját hazánk lenne! Úgy fogunk itt élni, mintha itt közel húsz éve rendszerváltás lett volna! Újra merünk majd őszintén beszélni a munkahelyünkön, az utcán, az ismerőseink között. Vége lesz a félelemnek, vége lesz a suttogásnak.

Elnyomtam egy könnycseppet az arcomon. Végre a saját hazámban élhetnék! Bár én úgy tapasztalom, hogy a munkahelyen, utcán, ismerősök között (és különösen az interneten) kurva őszintén tudok beszélni félelem nélkül, nem suttogva. Gondolom kurvára meg vagyok tévesztve.

Szólj hozzá!

Címkék: politika demszky hülyemagyar morvai krisztina

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr100146019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása