HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Re: Fuck the X-Mass Party

2008.01.07. 21:08 Parapitty

A teljesség igénye nélkül kis kiegészítés a múltkori szarrákommentezett poszthoz és pár reagálás.

Először is a dolog közéleti és média hatása érdekel, az pl., hogy konkrétan csirkét áldoztak a bulin vagy gyertyafénynél elénekelték himnuszt, nem. Tudtommal törvénysértő dolog nem történt, innentől kezdve meg lényegtelen mi történt ott.
A hit megsértését továbbra is nehezen tudom értelmezni egy ilyen rendezvény kapcsán. Aki nem bírja, ne menjen oda, de tényleg.

A Kultiplex a kiváltó oka a környék balhéinak
Lehet, hogy a Kultiplex botrányos hely és zavarja a környékbelieket, de igazából az egész belváros ilyen, nem kirívó. Ha nem tetszik az ottlakóknak, tesznek ellene, mint ahogy úgy tűnik ez épp folyamatban is van. A beköltözési tippet köszönöm, de pont azért nem költözöm a belvárosba, mert mindenhol ugyanolyan szar.

mocskos zsidók
Sosem értem ezt az egybites gondolkodást, hogy ami kereszténykritika, az csak zsidó eredetű lehet. Én pont ugyanúgy vagyok a zsidó, keresztény és többi vallással: alapvetően agymenésnek tartom mindet. Nekem a kettőskereszt csak Shift+3.
Ugyanakkor az X-mass se nem kereszténykritika, se nem zsidó.
A kiegyensúlyozottság érdekében meg valóban leírhatnám, hogy Basszák meg ők is a Hannukájukat, csak akik erre buzdítanak, azoknál kimaradt megint egy lépcső, hogy a Hannuka elírás nem eredményez semmi kritizálandó társadalmi jelenséget, de még értelmes szót sem, tehát ezzel megint nem megyünk semmire. Ahhoz képest sokan felvetették.

Tel-Avivban se lehetne ilyet csinálni
Ki nem szarja le? Azért mert van nálunk kevésbé szabad ország, akkor miért hivatkozási alap bármilyen korlátozásra? Hadd ne soroljam a példákat. Az legyen a zsidók baja, hogy ott ilyet nem lehet.

Az X-Mass igazából mégiscsak X-mas-ként van felfogva, tehát sértés van
A karácsonyt a kereszténységnek köszönhetjük. Ha neked az X-mas -> X-mass (elismerem, kissé ráutalós) szóképzés miatt feltétlenül meg kell sértődnöd, akkor sértődj meg! Vagy ha úgy írjuk, hogy Baszd meg a Harácsonyt, úgy jobban érted (kösz h3pk5w-nek a frappáns fordításért)?
Hogy fokozzam a hatást, ha valóban Fuck the X-mas party lett volna, igazából azt is illene tűrnöd, ha tűröd a magyar sajtó minden eddigi megnyilvánulását. A vallásszabadságba belefér a másik vallásának kritikája is. Azon el lehet vitatkozni, mennyire erős kritikát kell tűrnöd és mikor mondhatod, hogy már BTK-s az eset, de aggodalomra nincs ok azok után, hogy Magyarországon komoly büntetésre még nem ítéltek el senkit vallási, felekezeti, népcsoport elleni uszításért, úgyhogy ebbe még sok minden belefér.
De ha kell egy másik összehasonlítás: árpádsávos zászló (ami szintén hidegen hagy), de ez az érzékenység - megsértődés - magyarázkodás, hogy az nem is az, hanem emez - szinte tükörképe ennek az esetnek. Akkor mi a gond? Az árpádsávost ráadásul még közterületen is lengetheted és ezt a magam részéről tolerálom is.

Szólj hozzá!

Címkék: politika vallás hülyemagyar

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr83288646

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása