HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Vona Glás

2009.07.17. 13:57 Parapitty

Nem győzök csodálkozni azon, mennyire szereti magát szopatni a Jobbik/Gárda. Fűbe nyomatták magukat a Gödörnél az ország szeme láttára. Szánalmas. Megmutatták, mit akarnak valójában, önkényesen választott kisebbségi csoportokat lenyomni. Ezúttal házhoz mentek a lófaszért.
Köszönjük, Gárda, értjük. Ha legközelebb mentek gatyát letolni a rendőrpalota elé, mindenképp szóljatok. Ott leszünk, figyelünk, fotózunk. Egyelőre nem unjuk, csináljátok! A válság és az uborkaszezon a bulvárt sem kíméli, kellenek a hírek.
Amúgy lehet, hogy csak nekem tűnt fel, vagy csak nyaralni voltak a tüntetők, de mintha szignifikánsabban több cigány lenne köztük, mint egy átlagos hétvégi korzózáson az Aréna Pláza körül. Nézzétek végig a képeket, ha nem hiszitek.
Ja, és a komolyabb témákat se nélkülözzétek: Vona Gabi is adjon minél több interjút olvasott lapoknak, lássák minél többen milyen ostoba és egységsugarú ez a jobbikos koordináta-rendszer.

Szólj hozzá!

Címkék: politika budaházy vona gábor magyar garda

Szdsz villáminterjú

2009.06.09. 17:12 Parapitty


- Van-e legalább 200.001 szabad demokrata szavazó, aki...
- Nincs.
- Köszönjük az interjút.

Szólj hozzá!

Címkék: választás szdsz

A Nemzet Szenilisei

2009.05.13. 15:31 Parapitty

Szélhámosok ügyesen átvertek pár kiöregedett celebritást. A mainstream értelmezés és okoskodás lezajlott a sajtóban: átverni szegény idős, tisztességben megőszült, milliókat-az-országba-hozó embereket nem szép dolog, kétszer ugyanazt a telefonfülkét használni pedig nem okos. A megrövidített kultúrnapszámosok minden bizonnyal visszakapják a pénzüket, amint azok nyomait felderítik a bankszámlák dzsungelében.
Ami viszont sokkal tanulságosabb, hogy a lenyúlt 50 milkó mindössze 30 ember 'adománya' révén jött össze. Magyarország kultúrkrémje tehát sok évtizedes itthon töltött élet tapasztalatával a háta mögött képes volt fejenként átlagosan 1.6 milkó kápét odaadni bemondásra egy vadidegennek egy papírfecniért cserébe, beszopni azt a dumát, hogy a díjhoz neki kell számlát nyitni és oda ezt az összeget előre elutalni. Ha ezt puszta naivitásból tették, az nagyon szomorú bizonyítvány rólunk. Elitünk idősebbik fele a mai Magyarországon, mint értelmezési tartományon funkcionális analfabéta. Ha ehhez hozzájárult az a jelenség, hogy a díj felcsillanó reménye egy csapásra megszüntette a realitásérzékük esetleg megmaradó foszlányait, az még nagyobb jellemhiba.
Aki ennyire hülye, életképtelen vagy kapzsi, az egész egyszerűen nem érdemelné meg, hogy visszakapja a pénzét, hasonlóan azokhoz a retardáltakhoz akik a havi zsét rendre belekúrják a legközelebbi játékgépbe. Az a pénz egyszerűen jobb helyre került, egy olyan bandához, akik az átlag rabló-kreativitás és social-engineering képesség duplájával rendelkeztek, amit jól mutat az is, hogy miután az egyik tagot a zsaruk lekapcsolták, bevittek még egy pontot: telefonon rendőrnek adták ki magukat és a balfaszokat hívogatták, hogy áll az ügy, minek eredményeképp amikor az igazi zsaruk újra jelentkeztek, már csak hosszas körülményeskedés után tudták igazolni, hogy ők tényleg a jófiúk.
Egyszerűen gyönyörű, meg kéne filmesíteni. Többsíkú történet, társadalom-fricska és egyúttal izgalmas krimi is lehetne 2-in-1. A válságsújtotta pangó filmiparból valaki?

Szólj hozzá!

Címkék: elit hülyemagyar balfasz szélhámos

Az unintelligens tervező

2009.01.15. 23:04 Parapitty

Nemrég olvastam el Paul Davies: A megbundázott világegyetem című könyvét. Alapos betekintést ad a kozmológia aktuális állapotáról, de ahogy a Szkeptikus blogban is írják, vannak türelmet próbáló okfejtések benne... Ezzel együtt ajánlom minden érdeklődőnek elolvasásra.

Részletes kritika helyett (amelyre úgyse lennék képes), csak egy rövid részletet osztanék meg teljes illegalitásban (semmiféle engedélyt nem kaptam rá, igaz, nem is kértem), mert remekül összefoglalja mi is a gond azzal a bizonyos intelligens tervezővel:

Vessünk tehát egy pillantást arra a hipotézisre, amely szerint a tervezettség megjelenése az Univerzumban egy tervező-teremtő munkájának az eredménye. Bár definíció szerint ez nem természettudományos magyarázat (minthogy természetfölötti okra hivatkozik), azért ésszerű magyarázatnak tekinthető. Az a kérdés, mennyire jó ez a magyarázat.

A törvények útján működő tervezés összehasonlíthatatlanul intelligensebb, mint a csodák útján történő. Ha én a mindenható lény lennék, és egy miénkhez hasonló, lakott univerzumot akarnék létrehozni, és ennek eléréséhez elég lenne felsorolnom, mit akarok és mikor akarom, akkor ezt a tevékenységemet nem tartanám túlságosan komolynak. De ha ki kell választani a törvények olyan csokrát, amelyek azután bármiféle rendszeres javítgatás és a részletekkel való bíbelődés nélkül működésbe tudnak hozni egy univerzumot, és abban ráadásul létrehozzák az önszerveződést, az önmagát bonyolultabbá tevés képességét, valamint az élet és a tudat önmagát létrehozó képességét - nos, az már tényleg nagyon komoly dolognak látszik! Ennélfogva az intelligens tervezettség mozgalma által olyannyira kedvelt "intelligens" tervező azzal hökkent meg engem, hogy nem különösebben intelligens, szemben a természet törvényeinek tervezőjével, aki megdöbbentő kreatív képességet hordoz önmagában naélkül, hogy csodákra vagy másfajta beavatkozásra szükség lenne.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv tudomány vallás teremtés kreacionizmus

Schmitt Pál a hibás

2008.08.25. 18:56 Parapitty

Schmitt Pál (matuzsálemi utazási-iroda-vezető) jobb agyfélteke nem tudja, mit csinál a bal. Az Olimpia elején - meglepődve a szar eredményeken - zsigerből lehozta a politikusi dumát és divatos fordulattal a kormányt okolta mindenért, felhánytorgatva vélt vezetési és pénzügyi problémákat. Érdekes módon, amikor az Olimpia előtt várható érmeket tudományos alapossággal jósolta, még azt nyilatkozta, hogy egy sikeres szereplés ráirányíthatja a figyelmet az alulfinanszírozottságra (úgy látszik erről már tudott akkor is). Azt akkor még nem árulta el, hogy egy sikertelen szereplés esetén meg annál inkább erre fog hivatkozni.
Aztán amikor kicsit enyhült a nemzethalálba ojtott világfájdalom, mert ha lassan is, de elkezdtek csordogálni az érmek, már homlokegyenest mást mondott. Valószínűleg sutba dobta az egész tudományos elméletet amit a 6-6-6 várható érem kiszámításához használt, mert a zárás után már komolykodva azt ecsetelte a TV kamerák előtt, hogy 8 olyan éremvesztést számolt össze, ami egy-egy bosszantó apróságon csúszott el, pl. be nem vitt tus, bírói tévedés, vagy csak századmásodperces rendeltetésszerű lemaradás.

Namost akkor marad a kérdés, hogy mégis mi a faszt gondol ez az ember? Ha tegyük fel az a 8 érem a mi oldalunkra pottyan, akkor tuti nem jött volna elő ezzel a gyurcsányahibás mantrával. Ja, csak most jut eszembe, hogy Schmitt Pál valójában nem sportszakember, hanem egy utolsó opportunista tróger politikus, már megint mit vártam?

1 komment

Címkék: politika sport kurva anyjat hibás schmitt pál