HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

A Nemzet Szenilisei

2009.05.13. 15:31 Parapitty

Szélhámosok ügyesen átvertek pár kiöregedett celebritást. A mainstream értelmezés és okoskodás lezajlott a sajtóban: átverni szegény idős, tisztességben megőszült, milliókat-az-országba-hozó embereket nem szép dolog, kétszer ugyanazt a telefonfülkét használni pedig nem okos. A megrövidített kultúrnapszámosok minden bizonnyal visszakapják a pénzüket, amint azok nyomait felderítik a bankszámlák dzsungelében.
Ami viszont sokkal tanulságosabb, hogy a lenyúlt 50 milkó mindössze 30 ember 'adománya' révén jött össze. Magyarország kultúrkrémje tehát sok évtizedes itthon töltött élet tapasztalatával a háta mögött képes volt fejenként átlagosan 1.6 milkó kápét odaadni bemondásra egy vadidegennek egy papírfecniért cserébe, beszopni azt a dumát, hogy a díjhoz neki kell számlát nyitni és oda ezt az összeget előre elutalni. Ha ezt puszta naivitásból tették, az nagyon szomorú bizonyítvány rólunk. Elitünk idősebbik fele a mai Magyarországon, mint értelmezési tartományon funkcionális analfabéta. Ha ehhez hozzájárult az a jelenség, hogy a díj felcsillanó reménye egy csapásra megszüntette a realitásérzékük esetleg megmaradó foszlányait, az még nagyobb jellemhiba.
Aki ennyire hülye, életképtelen vagy kapzsi, az egész egyszerűen nem érdemelné meg, hogy visszakapja a pénzét, hasonlóan azokhoz a retardáltakhoz akik a havi zsét rendre belekúrják a legközelebbi játékgépbe. Az a pénz egyszerűen jobb helyre került, egy olyan bandához, akik az átlag rabló-kreativitás és social-engineering képesség duplájával rendelkeztek, amit jól mutat az is, hogy miután az egyik tagot a zsaruk lekapcsolták, bevittek még egy pontot: telefonon rendőrnek adták ki magukat és a balfaszokat hívogatták, hogy áll az ügy, minek eredményeképp amikor az igazi zsaruk újra jelentkeztek, már csak hosszas körülményeskedés után tudták igazolni, hogy ők tényleg a jófiúk.
Egyszerűen gyönyörű, meg kéne filmesíteni. Többsíkú történet, társadalom-fricska és egyúttal izgalmas krimi is lehetne 2-in-1. A válságsújtotta pangó filmiparból valaki?

Szólj hozzá!

Címkék: elit hülyemagyar balfasz szélhámos

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr841119397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása