HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Nem fog fájni

2008.06.26. 18:29 Parapitty

Kishazánkban népbetegség a kutyatartás. Nem csak olyanok tartanak kutyát, akik társadalmilag elfogadható mértékben képesek megugrani a szintet és nem csak olyanokat tartanak, amit az állatkert ketrecein kívül megtűrhetnénk, azabaj. Most nem is a nyilvánvaló, elcsépelt kopaszkigyúrt pitbullos, kutyaviadalos kategóriáról van szó, mert ezek már régóta feltűnő dolgok.
Van azonban egy igen népes, magukat hétköznapi, értelmes embereknek tartó kutyatartókból és labilis idegállapotú kutyáikból álló halmaz, akik valószínűleg nincsenek tisztában tevékenységük társadalmi veszélyességével. Nem akarom túldimenzionálni se, de azért az mégse normális, hogy az ember békésen kerekezget az erdőszélen, aztán amikor odaér egy szintén békés tudatlanságban állatot sétáltató közelébe, a dögök egyből utána erednek, hörögve kergetik két oldalról, arasznyira a vádlitól, azt az érzést nyomatékosítva az üldözöttben, hogy tulajdonképpen bármelyik pillanatban egy harapással örökre leírhatnák előbb a jobb, majd a bal vádliját. Megszeppent kutyatartónk persze a legnagyobb igyekezete ellenére is képtelen akár egy pillanatra is magára vonni vérebei figyelmét, Eddig ő azt hitte, kutyái a legédesebb ölebek a világon, a légynek se ártanának, ő nem érti, de higgyem el, nem bántanak.
Hát baszódj meg, majd altattasd is el a dögeidet mihamarább! Ismerek én személyesen minden sétálgató kutyatartót és a köcsög dögeit és azok pillanatnyi lelkiállapotát realtime? Honnan kéne nekem tudnom és okkal feltételeznem, hogy nem fognak 4 mp-en belül felfalni a vadállataid? Az, hogy te tudod (faszt tudod, hiszen épp az előbb startoltak el a lábad mellől nagyívben leszarva), hogy nem bántanak, bármilyen relevanciával is bír az adott helyzetben?
Nem tudom mit szólnál, ha én baseballütővel járnám az erdőt vagy akár a várost és random megsuhintanám az arcotok előtt, mondván, nem foglak bántani, az, hogy maradandó sérüléses kölcsönhatást akarok erős ráutaló magatartással véghezvinni, csak a látszat, ÉN tudom, hogy nem lesz semmi baj, tehát te csak ne pattogj és ha még te vagy megijedve, ki is röhöglek. Vedd tudomásul, hogy szeretek ütővel suhintgatni a zsúfolt járdán, az ütő az ember legősibb és legjobb barátja, az enyém pedig egy márkás, törzskönyvezett darab. Jogom van hozzá és már egyfajta életformává alakult. Más kérdés, hogy a kutyával ellentétben az ütőm 100%ban saját magam által kontrollálható és a fő problémám az kutyatartásoddal, hogy te viszont azt hiszed, valódi gazdája, ura vagy a kutyádnak.
Szóval kedves tudatlan kutyatartó polgártársak, ha a dögeiteket nem fogadja már be az állatkert, mert a tigrisek mellett már nincs hely a cellában, akkor használjátok a pórázt. Mindig, az erdőben is! Ne kelljen már önvédelmi fegyver beszerzésén gondolkoznom és egy esetleges sajnálatos helyzetben túlreagálnom.

2 komment

Címkék: biztonság kutya társadalom bringa

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr27540341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kresi 2008.07.03. 15:22:52

hehehe
én kutyás vagyok, sőt állatvédő, de nagyjából egyetértek :)
túl sok a hozzánemértő kutyás kis hazánkban...
túl sok a kutya kis hazánkban... (kb. 4-5 millió gazdás és kb. 1,5 millió kóbor)

Balkáni Gerle 2008.07.10. 11:19:35

Végre valaki leírta. Respect.
süti beállítások módosítása