HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Jesus is Hack

2008.02.11. 16:16 Parapitty

Az Úr saját képére formálta az - Ateisták és Agnosztikusok csoportjának Myspace profilját. De az is lehet, hogy csak arról van szó, hogy elvakult, gyermeki szinten beállt érzelmi intelligenciájú, ám az oldalak feltörésében jártas keresztény embertársakban buzgálkodott túl a felebaráti szeretet, mert a profiloldal címét Jesus is Love feliratra cserélték. Bizonyára bántónak érezték, hogy az oldal néha arra is merészkedett, hogy kifugurázza, nevetség tárgyává tegye vallásuk egyes szimbólumait.

A történet idáig egy mosolyogtató szellemi csörte 2 csoport közt, azonban sokkal érdekesebb, hogy a Myspace, ahelyett, hogy visszaadta volna a hozzáférést a csoport és a kapcsolódó személyes profil oldalakhoz, január 1-én letiltotta azt és sok tag hozzáférését is, engedve ennek az ostoba keresztény üldözésnek. Korábban is történtek már ilyen támadások (nyilván a keresztény szeretet, a vallás- és szólásszabadság figyelembevétele mellett) és össznépi emailes próbálkozások, hogy eltüntessék az oldalt, de akkor még a cég egyik gerincesebb vezetője visszaállította az eredeti állapotot és védelmébe vette a csoportot, lévén annak tevékenysége nem ütközött a házirendbe. A nemrég újkeresztény tulajdonba került Myspace viszont ezúttal csak annyit reagált a támadás romjai felett értetlenkedő ügyfélnek, hogy aggodalomra semmi ok, az oldalát amúgy is törlésre jelölték ki (magához szólítá az Úr).

Friss fejlemény (február 2), hogy a Myspace csendben mégis visszaengedte az istenteleneket. A csoport gazda arról számolt be, hogy visszakapta a hozzáférését. Kiváncsi vagyok, lesz-e valami komolyabb, hivatalosabb állásfoglalás az ügyben, vagy marad a kuss.

2 komment

Címkék: hack myspace vallás keresztény jesus

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr86335077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

IGe · http://vilagnezet.blog.hu/ 2008.02.21. 05:58:46

hazánkban is van ilyen csoportosulás:

ateista.club.hu/

Szívesen látnám az írásaidat itt is:

vallaskritika.virtus.hu/

Néhány kattintással át tudod oda is másolni és sokkal többen fogják olvasni.

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2008.03.04. 12:52:54

IGe, kösz a kedves invitálást. A sima másodközlésnek elvi okokból nem vagyok nagy híve, de majd szétnézek ismét a valláskritika site-on.
süti beállítások módosítása