HTML

Parapitty

Fikázom, ami szembe jön

Friss topikok

image

Nők Lapja Café - Az asztrológus válaszol!

2007.08.24. 12:57 Parapitty

A minapi, az asztrológia tudományos vizsgálatát bevezető cikk kapcsán szétnéztem a neten a másik oldalon is. Nem kellett sokáig keresgélnem ahhoz, hogy azt lássam, a tudatlan, de reménykedő kérdésekre legtöbbször csak üres, általános válaszokat adnak. A Nők Lapja Café asztrológus rovatának Kérdezz-felelek oldaláról van szó.
Szó se róla, a kérdézők sem halmozzák el részletekkel az asztrológust, ezért nem is lehet alapos és főleg felelős válaszokat adni sorskérdésekre, node a probléma az, hogy még pontosan megadott születési dátumok is vannak és asztrológusunk úgy látszik nem használja ki tanult szakmáját és semmi olyan információt nem közöl, amit a csillagjegyekből olvasott volna ki. Sajnos nem bírtam ki, hogy egy kissé provokatív megjegyzést ne intézzek az online fórumba:

Kedves Fórumozók, válaszokat keresők!

Ne hagyják magukat becsapni! Az asztrológiának semmi alapja. Ez a válaszokból is kiderül. Miért gondolja bárki is, hogy a arra a kérdésére, hogy megjavul-e a házassága vagy milyen a válóper kimenetele, majd egy ismeretlen, távoli személy fogja megadni a választ pusztán a születési dátum alapján? Könyörgöm, gondolkozzunk már egy kicsit.

P.

Nyilvánvalóan ez egy közepesen nehéz kavics a tóba, de azt hiszem egy ilyen megjegyzés nem hozhatja zavarba a képzett asztrológust, hiszen lépten-nyomon találkozhat hasonló kétkedéssel. Válasz azért is vártam, mert azt gondolom, a megjegyzésem nem több, mint egy meggyőződésen alapuló, vállalható vélemény.  Szatmári Nóra kínai-asztrológus (képünkön) válasza igen lényegretörőre, végiggondoltra és udvariasra sikerült:

TE meg kedves névtelen.

LEGYEN ARCOD IS, ha már ostobaságokat írogatsz névtelenül. Add a neved, akkor lesz miről beszélnünk.

Igen tudom. Te egy sikertelen ember vagy, tele kudarcokkal. Rossz neked. SAJNÁLLAK. SZÁNAKOZÁST váltasz ki belőlem :-DDD

Nóra

Mivel nem elégített ki minden tekintetben a válasz és ezt a névtelenséget számon kérő dolgot is helyre akartam tenni, ugyanazon a helyen választ intéztem az oldal gurujához:

Ehhez a bejegyzéshez megjegyzés:

Figyelj Nóra, tökre nem számít, hogy ki vagyok, nem azon múlik a mondanivalóm igazságtartalma. Éppenséggel bemutatkozhatnék az igazi nevemen is, de nincs jelentősége. Ezért ilyen ürüggyel elzárkózni az értelmes választól gyerekes dolog. Ha az úgy jobban esik neked, nyugodtan gondold, hogy sikertelen vagyok, ennek megint semmi köze a valósághoz, hiszen honnan is tudhatnád, hogy sikeres vagyok-e vagy sem? Hiszen még a születési időpontomat se tudod :)
Az asztrológia állításait megpróbálták sokszor vizsgálni, eleddig sikertelenül. Erről írtam egy bevezetőt és a forrást is megtalálod ezen a helyen.
Ha valóban vannak vitára alkalmas válaszaitok, szívesen megbeszélném ezen a blogon. De akár itt is, csak úgy láttam, hogy ez az oldal nem ajánl fel lehetőséget a viszontválaszra.

Válasz ezidáig nem érkezett és úgy sejtem, nem is fog. De ha mégis, itt beszámolok róla. Sajnos ez a válaszom nem jelent meg a Nők Lapja Café említett fórum oldalán, mivel ahogy az oldalon írják, a szakértő kérésére nem jelennek meg ezen az oldalon a megválaszolatlan kérdések. Nagyon is érthető, hiszen akkor bárki bármit beírogathatna és akkor hova is vezetne mindez, nem igaz?

5 komment

Címkék: röhej áltudomány asztológia

A bejegyzés trackback címe:

https://parapitty.blog.hu/api/trackback/id/tr61147770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Röhejes · http://lofasz.com 2007.11.11. 06:40:06

olyan vicces vagy, de tényleg
Sok sikert a kínlódáshoz.
Ahelyett, hogy megkérdeznél egy asztrológust...
Bármelyik elmondaná neked: a szkepcitista blogod befulladt a semmibe...

hahaha

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2007.11.15. 00:05:12

Azt hiszem az átlagnál több energiát feccöltem asztrológusok kérdezésébe, de bánatomra senki nem tudott válaszolni. Még az asztroweben is feltettem pár alapvető kérdést és nagy süketelés lett a válasz.
De a kérdés mindig aktuális marad, sosem késő megmondani a frankót, csak hajrá!
Ja és hát maga ez a cikk is valami olyasmivel indult, hogy a nőklapjás asztrológus válaszoljon, de baszott válaszolni. Többet vártam.

Butters 2007.11.19. 10:50:15

re röhejes:
Gondolom, a név magadra vonatkozik. Hisz nyilván valóan nem tudod értelmezni az olvasott szöveget. Kedves tőled, hogy reklámozod.
Egyébként valóban érdekes, hogy érdemi válasz nem érkezett a másik oldalról. Csak a legjobb védekezés a támadás pár elég szerencsétlen kísérletét láthattuk.

ÉviZ 2009.07.29. 09:04:23

Segítséget kérek! Az uránuszom12 házban szaturnuszom6 házban nagyon nehéz időszak tudom túlélési javaslatok magasabb aspekúsok érdekelnének.segitséget elöre is köszönöm

Parapitty · http://parapitty.blog.hu 2009.07.30. 14:02:44

@ÉviZ: Igen, ez a válság meg a meleg... Próbáld kivárni a végét, majd lesznek szebb idők.
süti beállítások módosítása